Svet
18 ogledov

Mrtvih že več kot 500

Poplave in spremljajoči plazovi so največja naravna katastrofa v 190-milijonski
1/2
Žurnal24 main
Število žrtev preseglo številko 500, vremenoslovci pa napovedujejo novo deževje. Svet obkrožil posnetek reševanja ženske, ki je morala, da je rešila sebe, izpustiti psa.

Poplave in plazovi v Braziliji so doslej zahtevali več kot 500 življenj. Policija opozarja, da bo število žrtev še naraslo.

Gre za največjo naravno katastrofo v Braziliji v zadnjih desetletjih.

Ne vedo, kje kopati
"Kopljemo na slepo, nemogoče je vedeti, kje iskati," je za eno od agencij povedal domačin, ki je pomagal 800 reševalcem na terenu. "Videl sem žensko, ki je poskušala rešiti dvomesečnega otroka, toda voda ga je odnesla kot lutko," pa je po poročanju BBC povedal drugi.

Splet je obkrožil posnetek reševanja 53-letne Pereire de Souza. Ta je morala, da je lahko rešila sebe, izpustiti svojega psa Beethowna. "Če bi ga poskušala rešiti, bi oba umrla," je povedala kasneje.

Napovedano novo deževje
Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo novo deževje, zato so predstavniki civilne zaščite prebivalce pozvale, naj zapustijo domove.

Vlada nove brazilske predsednice Dilme Rousseff je za prizadeta območja že sprostila 470 milijonov dolarjev nujne pomoči ter poslala na tone zdravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.