Mušaraf obtožen za smrt Benazir Buto

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanjega pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa so uradno obtožili vpletenosti v smrt bivše predsednice vlade Benazir Buto.
Oglej si celoten članek

Mušaraf se bo moral zagovarjati zaradi umora, načrtovanja umora in pomoči pri njem. Devetinšestdesetletni Mušaraf je obtožbe že zanikal.

"Obtožnico so mu prebrali na sodišču. Obtožbe je zanikal," je pojasnil tožilec Čaudri Azhar. "Sojenje je bilo prekinjeno do 27. avgusta, ko bodo predstavljeni dokazi," je dodal.
Mušarafovi odvetniki vztrajajo, da je njihov klient nedolžen. Obtožbe so označili za neutemeljene.

Če bi ga obsodili, bi Mušarafu lahko grozila smrtna kazen ali dosmrtna ječa.

Še naprej v hišnem priporu

Mušaraf medtem ostaja v hišnem priporu v svoji vili na obrobju Islamabada. Na sodišče v mestu Ravalpindi, kjer je bila 27. decembra 2007 v napadu ubita Butova, so ga pripeljali ob strogih varnostnih ukrepih.

Uradna obtožnica sicer sledi tednom ugibanj o zakulisnem dogovoru, v skladu s katerim bi Mušaraf lahko zapustil Pakistan, ne da bi stopil pred sodišče. Tako namreč ne bi spravljali v zadrego vojske, katere dolgoletni poveljnik je bil Mušaraf.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.