Svet
34 ogledov

Mušaraf obtožen za smrt Benazir Buto

Benazir Buto je umrla v atentatu 27. decembra 2007. Žurnal24 main
Nekdanjega pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa so uradno obtožili vpletenosti v smrt bivše predsednice vlade Benazir Buto.

Mušaraf se bo moral zagovarjati zaradi umora, načrtovanja umora in pomoči pri njem. Devetinšestdesetletni Mušaraf je obtožbe že zanikal.

"Obtožnico so mu prebrali na sodišču. Obtožbe je zanikal," je pojasnil tožilec Čaudri Azhar. "Sojenje je bilo prekinjeno do 27. avgusta, ko bodo predstavljeni dokazi," je dodal.
Mušarafovi odvetniki vztrajajo, da je njihov klient nedolžen. Obtožbe so označili za neutemeljene.

Če bi ga obsodili, bi Mušarafu lahko grozila smrtna kazen ali dosmrtna ječa.

Še naprej v hišnem priporu

Mušaraf medtem ostaja v hišnem priporu v svoji vili na obrobju Islamabada. Na sodišče v mestu Ravalpindi, kjer je bila 27. decembra 2007 v napadu ubita Butova, so ga pripeljali ob strogih varnostnih ukrepih.

Uradna obtožnica sicer sledi tednom ugibanj o zakulisnem dogovoru, v skladu s katerim bi Mušaraf lahko zapustil Pakistan, ne da bi stopil pred sodišče. Tako namreč ne bi spravljali v zadrego vojske, katere dolgoletni poveljnik je bil Mušaraf.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.