Musk navdušen ob strmoglavljenju svoje prelomne testne rakete

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podjetje SpaceX je opravilo prvi test nove rakete Starship, ki bo namenjena poletom posadk na Luno in Mars. Zaključek je bil spektakularen.
Oglej si celoten članek

Podjetje Elona Muska SpaceX je z izstrelišča v ameriški zvezni državi Teksas po enem odpovedanem poskusu le izstrelilo novo testno raketo Starship s kodno oznako SN8. Musk napoveduje, da bo to v končni fazi in z dodanimi vsemi elementi to najmočnejša raketa doslej, s katero namerava uresničiti napovedi o pošiljanju astronavtov na Mars. Njena posebnost bo, da bo v celoti spet uporabna. 

Ko bo izgotovljena, bo imela sedem motorjev in bo nekajkrat močnejša od rakete Saturn, ki je Nasi služila za pošiljanje ljudi na Luno v okviru programa Apollo.

Foto: Profimedia SpaceX Starship

Kar 50-metrska testna raketa je uspešno poletela v zrak do višine 12.500 metrov in izvedla nekaj manevrov. Ob povratku na Zemljo pa se je zgodila napaka, zato je imela preveliko hitrost in se je ob stiku s ploščadjo spektakularno raztreščila. Musk je kljub neposrečenemu zaključku izrazil veliko zadovoljstvo nad doseženim. V kratkem bodo poslali v zrak že drug prototip z nekaterimi pomembnimi spremembami.

Peta Nindža Najbolj nori genij današnjega časa

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.