Na bojni ladji tihotapila droge

Foto: Žurnal24 Represija ne pomaga, uporaba drog se strmo povečuje. (Foto: Shutterstock)
37-letna Angolka, ki je pred šestimi leti v Veliki Britaniji dobila azil, je na bojni ladji kraljeve mornarice skrivala pet kilogramov kokaina.
Oglej si celoten članek

Teresa Matos je skoraj pet kilogramov kokaina skrila med plasti svoje obleke, kokain pa je prišel v njene roke, ko se je rušilec HMS Manchester zasidral v Kolumbiji, piše Daily Telegraph. Da ima Matoseva na sebi prepovedane droge, so odkrili šele v njeni omarici, ko je bojna ladja prišla nazaj v Veliko Britanijo.

Matosovo je sodišče že obsodilo, poleg nje pa še njenega partnerja Raula Beio in še dva druga moška. Matos in Abdul Banda sta krivdo priznala, medtem ko sta Beia in Dean Langley svojo vpletenost zanikala. Obtožene je sodnik obsodil na zapor rekoč, da bi bil "zaslužek s prodanim kokainom precejšen, zato mora temu ustrezati tudi kazen".

Beia je bil pred tem že obsojen zaradi poneverbe, Banda zaradi načrtovanja ropa, Langley pa za rop, preprodajo drog ter posest vžigalnika v obliki pištole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.