Svet
5 ogledov

Na bojni ladji tihotapila droge

Represija ne pomaga, uporaba drog se strmo povečuje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
37-letna Angolka, ki je pred šestimi leti v Veliki Britaniji dobila azil, je na bojni ladji kraljeve mornarice skrivala pet kilogramov kokaina.

Teresa Matos je skoraj pet kilogramov kokaina skrila med plasti svoje obleke, kokain pa je prišel v njene roke, ko se je rušilec HMS Manchester zasidral v Kolumbiji, piše Daily Telegraph. Da ima Matoseva na sebi prepovedane droge, so odkrili šele v njeni omarici, ko je bojna ladja prišla nazaj v Veliko Britanijo.

Matosovo je sodišče že obsodilo, poleg nje pa še njenega partnerja Raula Beio in še dva druga moška. Matos in Abdul Banda sta krivdo priznala, medtem ko sta Beia in Dean Langley svojo vpletenost zanikala. Obtožene je sodnik obsodil na zapor rekoč, da bi bil "zaslužek s prodanim kokainom precejšen, zato mora temu ustrezati tudi kazen".

Beia je bil pred tem že obsojen zaradi poneverbe, Banda zaradi načrtovanja ropa, Langley pa za rop, preprodajo drog ter posest vžigalnika v obliki pištole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.