Na bombe so napisali posvetila

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski vojaki so na bombe napisali posvetilo.
Oglej si celoten članek

Rusija nadaljuje z letalskimi napadi na cilje v Siriji. Ruski vojaki so na rakete in bombe napisali sporočilo Za Pariz in Za naše ljudi.

Foto: EPA Ruski napadi na Sirijo

Po ameriških podatkih je sicer res vse več ruskih napadov usmerjenih proti Islamski državi, a še vedno jih je veliko usmerjeno na zmerno opozicijo. 

Od napadov v Parizu je Rusija začela obveščati ZDA, vsaj trikrat so ZDA vnaprej obvestili o načrtovnih zračnih napadih v Siriji, poroča Reuters.

Foto: EPA Posvetilo na bombi

Napadi so neučinkoviti 

"Ruski letalski napadi so neučinkoviti in pobijejo več navadnih Sircev kot pripadnikov Islamskem države, ki se znajo boriti," pa je prepričan Firas Fayyad, 31-letni sirski novinar, ki je gost na festivalu Naprej/Forward Društva novinarjev Slovenije.

Navadni Sirijci si želijo miru, varnosti, prav tako pa sprememb, predvsem demokratičnih, je zatrdil Fayyed, ki ne verjame, da lahko Asad ostane na čelu Sirije, za kar se zavzema Rusija. 

Osebna krvava statistika: Asad proti Islamski državi: 3:2

Fayyed, ki živi v izgnanstvu v Turčiji, je zaradi nasilja Asadovega režima izgubil tri svojce, zaradi nasilja džihadistov iz Islamske države in Fronte al Nusra pa dva člana družine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:15 21. November 2015.

    Vredno ogleda:<br />https://www.youtube.com/watch?v=8AaN-kUucF4<br />https://www.youtube.com/watch?v=HW7v3_bztL8

  • 09:43 21. November 2015.

    Zakaj je imel Asad 75% podporo v ljudstvu.Lahko kdo tole pojasni! Če je pa tak zločinec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 09:19 21. November 2015.

    Dokler so delali predsedniki držav katere so bogate z nafto tako kot so želeli ameri je bilo vse OK.Kakor hitro …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.