Svet
11 ogledov

Na bombe so napisali posvetila

Ruski napadi na Sirijo EPA
Ruski vojaki so na bombe napisali posvetilo.

Rusija nadaljuje z letalskimi napadi na cilje v Siriji. Ruski vojaki so na rakete in bombe napisali sporočilo Za Pariz in Za naše ljudi.

Ruski napadi na Sirijo | Avtor: EPA EPA

Po ameriških podatkih je sicer res vse več ruskih napadov usmerjenih proti Islamski državi, a še vedno jih je veliko usmerjeno na zmerno opozicijo. 

Od napadov v Parizu je Rusija začela obveščati ZDA, vsaj trikrat so ZDA vnaprej obvestili o načrtovnih zračnih napadih v Siriji, poroča Reuters.

Posvetilo na bombi | Avtor: EPA EPA

Napadi so neučinkoviti 

"Ruski letalski napadi so neučinkoviti in pobijejo več navadnih Sircev kot pripadnikov Islamskem države, ki se znajo boriti," pa je prepričan Firas Fayyad, 31-letni sirski novinar, ki je gost na festivalu Naprej/Forward Društva novinarjev Slovenije.

Navadni Sirijci si želijo miru, varnosti, prav tako pa sprememb, predvsem demokratičnih, je zatrdil Fayyed, ki ne verjame, da lahko Asad ostane na čelu Sirije, za kar se zavzema Rusija. 

Osebna krvava statistika: Asad proti Islamski državi: 3:2

Fayyed, ki živi v izgnanstvu v Turčiji, je zaradi nasilja Asadovega režima izgubil tri svojce, zaradi nasilja džihadistov iz Islamske države in Fronte al Nusra pa dva člana družine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • blueone 10:15 21.november 2015.

    Vredno ogleda:https://www.youtube.com/watch?v=8AaN-kUucF4https://www.youtube.com/watch?v=HW7v3_bztL8

  • Presvetli 09:43 21.november 2015.

    Zakaj je imel Asad 75% podporo v ljudstvu.Lahko kdo tole pojasni! Če je pa tak zločinec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Presvetli 09:19 21.november 2015.

    Dokler so delali predsedniki držav katere so bogate z nafto tako kot so želeli ameri je bilo vse OK.Kakor hitro pa ne,so nardili notranje nemire v državi.Sedaj pa minusarji idite pogledat po državah,če je res ali ne.Isti scenarij je sedaj ...prikaži več s ISIS-om,dokler so jih potrebovali ameri so jim krili hrbet,sedaj,ko pa je vse večji pritisk na njih jih pa bodo žrtvovali.ISIS ni nič drugega kakor ameriško orodje s katerim so želeli doseči svoje cilje in poceni prihajali do nafte. Sedaj se sproža isti scenarij kakor s Sadamom Huseinom kateri bi naj začel proizvajat kemično in nuklearno orožje.Sami veste ,da to ni bilo tako in da je bila to velika laž.Strinjam se,da jih je treba iztrebit ISIS samo ne imejte nas pa za butle ,glede tega kar se dogaja!