Na desetine mrtvih pred ambasado

Foto: Reuters Bejrut Libanon eksplozija Foto: Reuters Bejrut Libanon eksplozija
V dveh eksplozijah blizu iranskega veleposlaništva v Bejrutu je umrlo na desetine ljudi. Skupina povezana z Al Kaido je prevzela odgovornost za napad.
Oglej si celoten članek

Po najnovejših podatkih se je število smrtnih žrtev v dveh eksplozijah pred iranskim veleposlaništvom povečalo na 23, poroča Reuters. Med smrtnimi žrtvami je tudi kulturni ataše Ebrahim Ansari. Na desetine ljudi, okoli 150, je ranjenih, gmotna škoda na bližnjih stavbah je velika.

Odgovornost za napad je prevzela skupina, povezana z islamsko teroristično skupino Al Kaida.

Prvo eksplozijo je povzročil samomorilski napadalec na motorju, medtem ko je druga, veliko močnejša, odjeknila kot avtomobil bomba. Lokalni mediji poročajo, da so na kombi naložili sto kilogramov eksploziva TNT.

Eksploziji, ki sta odjeknili v razmaku dveh minut, sta povzročili ogromno škode na bližnjih stavbah.

Iran velja za velikega podpornika libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah, ki je poslal vojake v Sirijo, da podprejo sirskega predsednika Bašarja al Asada. V Libanonu je sirski konflikt povzročil povečano napetost med sektami. Južni Bejrut, ki vključuje tudi iransko veleposlaništvo, je oporišče Hezbolaha. V zadnjih mesecih je bil priča več napadov. Sredi avgusta je bilo v južnem delu Bejruta ubitih 16 ljudi, predvideva pa se, da je razlog Sirija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.