Na Haitiju kot v srednjem veku

Foto: Žurnal24 Zaradi domnevnih nepravilnosti na volitvah so na Haitiju že izbruhnili protesti.
Podivjani prebivalci Haitija so linčali 12 ljudi, ki naj bi prenašali kolero. Ubili so jih z mačetami in kamenjem ter jih zažgali na ulicah.
Oglej si celoten članek

Da se stanje na Haitiju zaostruje in poslabšuje, smo že večkrat poročali. Število smrtnih žrtev zaradi kolere narašča iz dneva v dan, država pa še vedno ne zagotovi normalnih bivanjskih razmer za vse, ki so pred skoraj letom dni po potresu ostali brez strehe nad glavo.

Epidemija kolere je po zadnjih podatkih zahtevala že 1817 življenj. Prebivalci izgubljajo potrpljenje, kar se odraža v čedalje številnejših pretepih in drugih izbruhih. Na jugozahodu Haitija so podivjane množice linčale 12 ljudi, ker naj bi prenašali kolero. Kot je pojasnil haitijski tožilec Kesner Numa, so jih ubili z mačetami in kamenjem ter jih zažgali na ulicah. Mislijo namreč, "da so čarovniki, ki so razširili snov, ki povzroča kolero".

Vsak dan nov primer
Na ta način naj bi v mestu Jeremie ubili najmanj tri ljudi, ostale pa v okoliških vaseh in krajih. Numa, ki je zaradi dogodkov sprožil preiskavo, je povedal še, da od prvega primera minuli teden vsak dan beležijo nov primer linčanja ali poskusa linčanja.

Po podatkih oblasti je sicer to območje, ki se nahaja na skrajnem jugozahodu države, najmanj prizadeto od epidemije kolere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.