Hrvaški epidemiologi opozarjajo na zaskrbljujoč pojav

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 24 novih okužb, kar je najmanjše dnevno število okužb z novim koronavirusom v tednu dni.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem je trenutno aktivnih 647 primerov okužbe, med njimi 24 tistih, ki so jih potrdili od ponedeljka. V preteklih 24 urah je zaradi covida-19 umrla še ena oseba, s čimer se je število smrtnih žrtev povečalo na skupno 154.

Na Hrvaškem se v bolnišnicah zdravi 117 bolnikov s covidom-19, od tega jih je sedem na ventilatorjih, je sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe, do danes so potrdili 5318 okužb z novim koronavirusom. Doslej so testirali skoraj 123.200 oseb, me njimi 1133 v preteklih 24 urah.

Nezadovoljen Pijani Nemec nad zdravstvene delavce v Pulju

Med okuženimi tudi turist

Glede na današnja poročila županijskih štabov civilne zaščite je bilo največ novih okužb v osiješko-baranjski županiji, v kateri so zabeležili pet primerov. Po tri so potrdili na območju Zagreba in splitsko-dalmatinske županije, po dva pa v istrski in zadrski županiji. V zadrski županiji je bil okužen poljski turist, ki se bo vrnil v domovino, so sporočili. V ostalih hrvaških obalnih županijah niso zabeležili nobene nove okužbe v preteklih 24 urah.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Foto: Profimedia Hrvaška koronavirus

Epidemiologi opozarjajo na zaskrbljujoč pojav

Vodja infekcijske klinike Fran Mihaljević v Zagrebu in članica nacionalnega štaba civilne zaščite Alemka Markotić je za današnji Večernji list potrdila, da bodo na Hrvaškem kmalu dobili prve doze zdravila remdesivir, ki ga uporabljajo za zdravljenje bolnikov s težkimi simptomi covida-19.

Hrvaški epidemiologi so danes opozorili na zaskrbljujoč pojav, da posamezne okužene osebe z novim koronavirusom ne želijo razkriti vseh svojih kontaktov, predvsem prijateljev, ki bi namesto na počitnicah lahko končali v samoizolaciji, je poročal danes Jutarnji list. Na ta način otežujejo delo epidemiologom, predstavljajo pa tudi nevarnost za širjenje okužb.

Poletje Katastrofalni podatki o hrvaškem turizmu; še dobro, da imajo Slovence

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:34 5. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • 18:52 4. Avgust 2020.

    In kako veš, ali je nekdo povedal vse kontakte ali ne?

  • 17:53 4. Avgust 2020.

    stvar je preprosta. ali razrkijes kontakte, ali gres pa z marico celotno pot domov. Zaklenjen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.