Na Hrvaškem policisti prijeli dva Slovenca

Foto: Pixsell Hrvaška policija
Hrvaška policija je v četrtek prijela 11 oseb, osumljenih tihotapljenja tobaka, med njimi dva slovenska državljana.
Oglej si celoten članek

Policisti sumijo, da je skupina oškodovala hrvaški proračun za najmanj 31,6 milijona kun (4,3 milijona evrov).

Koprivniško-križevška policijska uprava je v četrtek potrdila, da so med kriminalistično preiskavo Nicotiana 3 prijeli osem hrvaških državljanov, dva državljana Slovenije ter državljana Bosne in Hercegovine. Iščejo še enega hrvaškega državljana, ki je del kriminalne združbe.

Najmanj 52 ton tobačnih listov

Osumljeni so več kaznivih dejanj, povezanih z nezakonitim uvozom najmanj 52 ton listov tobaka na Hrvaško. Tobak naj bi pretihotapili na Hrvaško čez več držav članic Evropske unije, so še zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Koprivnici. Objavili so tudi več fotografij, na katerih je videti številne lesene palete s škatlami tobaka in orodjem za rezanje tobačnih listov.

Po navedbah policije so osumljeni liste tobaka obdelali in jih prodajali na črnem trgu med marcem in oktobrom letos. Na ta način so na nezakonit način precej zaslužili, z neplačevanjem trošarin pa so oškodovali hrvaški državni proračun za najmanj 31,6 milijona kun. Vseh 12 osumljenih so kazensko ovadili, enajst prijetih pa je v priporu.

Slovenija Iz Kolpe potegnili dve trupli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.