Slovenija > Črna kronika
2762 ogledov

Iz Kolpe potegnili dve trupli

Kolpa je med drugim prepričala tudi s številnimi studenci, kali in vodnjaki. (Fo Žurnal24 main
Pri prečkanju meje v Kolpi utonila moška ...

Gasilci iz Črnomlja so v četrtek iz Kolpe med vasjo Vukovci in Kovačjim gradom potegnili dve moški trupli. Moška - enega so iz Kolpe potegnili dopoldne, drugega popoldne - naj bi po prvih zbranih obvestilih utonila pri poskusu nezakonitega prestopa državne meje, so sporočili policisti.

Kriminalisti in policisti so opravili ogled kraja, o dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Točen vzrok smrti bodo ugotovili s sanitarno obdukcijo. Za pomoč pri ugotavljanju identitet so kriminalisti že zaprosili tuje varnostne organe, so zapisali v današnjem sporočilu Policijske uprave Novo mesto.

Prijeli 21 državljanov

Na območju novomeške policijske uprave so sicer v zadnjih 24 urah prijeli 21 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Krški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so v četrtek zjutraj v Kostanjevici na Krki prijeli državljana Pakistana, ki je nelegalno prišel v Slovenijo. Črnomaljski policisti so v Ručetni vasi prijeli državljana Afganistana in Pakistana, ki sta v Slovenijo vstopila izven mejnih prehodov. Pri Zapudju so popoldne prijeli dva državljana Irana. Šentjernejski policisti so skupaj z novomeškimi na območju Cerovega Loga prijeli 15 državljanov Sirije in državljana Iraka.

Komentarjev 5
  • ode 07:49 02.november 2019.

    Vsekakor je po mnenju Z24 in drugih ritolizniških medijev, za slovence to pomembnejša novica, kot afera Sova, afera Petrol, afera SRIPT itd

  • ode 07:34 02.november 2019.

    Kolpa je edini pravi branik meje pred invazijo. Treba jo je razširiti, poglobiti in odstraniti vse jezove.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:58 01.november 2019.

    Pošljite račun Merklovi,saj jih vabi v Nemčijo ne poskrbi pa za njihovo varnost.Torej je sokriva za njihovo utopitev.Kradeš ali lojtro držiš si kriv.