Nove okužbe na Hrvaškem tudi med turisti

Foto: Epa
Foto: Epa
V zadnjih 24 urah so zabeležili 52 novih primerov okužb.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 52 novih primerov okužb z virusom Sars-CoV-2. Skupno število aktivnih primerov je 1183, med njimi je 129 pacientov na zdravljenju v bolnišnici, pet med njimi jih potrebuje respirator. Ena oseba je umrla. 

Od 25. februarja, ko je bil zabeležen prvi primer covid-19 v državi do danes so potrdili 3827 pozitivnih primerov. Umrlo je 120 oseb. V samoizolaciji se trnutno nahaja 4930 oseb. 

Do danes so skupaj opravili 95.920 testov, od toga 1745 v zadnjih 24 urah.

Včeraj so imeli 53 novih okužb in to le od 600 opravljenih testov.

Kot je znano, od včeraj so v naši južni sosedi obvezne zaščitne maske v trgovinah. Kot opažajo pristojni, se ljudje ukrepov ne držijo dosledno, zato se vse glasneje začenjajo omenjati morebitne denarne kazni. 

Po podatkih lokalnih štabov civilne zaščite šest novih okužb prihaja iz Istre, v Primorsko-goranski županiji jih je devet, na območju zadarske županije pet, na območju Osječko-baranjske županije deset, v Splitu imajo eno novo okužbo, v Zagrebu štiri. Lokalni podatki se zaradi različnega časovnega zajemanja razlikujejo od nacionalnih.

Predvsem podatek za hrvaško prestolnico je razveseljv, saj gre za drastičen padec v primerjavi s prejšnjimi dnevi.

Minister za zdravje Vili Beroš je povedal, da imajo tudi primere okužb med turisti. Eden je srbski državljan, ki se iz Pule vrača nazaj v Srbijo. Iz Švedske so prišle tri osebe, ki so se okužile na Švedskem, sedaj pa so preživljale dopust v Istri. Okužena sta tudi dva Američana, makedonska družina pa je v samoizolaciji v apartmaju. Poleg tega imajo tudi informacijo o enem pozitivnem Britancu v Splitu, a ne vedo, kdaj in kje se je okužil.

Covid-19 Tudi takšnih trikov se bogataši poslužujejo, da lahko potujejo

Covid-19 Znani novi podatki o številu okuženih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:11 14. Julij 2020.

    Nehajte lagati in širiti strahove. Raje dokumentirajte resnico in o njej poročajte.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.