Svet
33563 ogledov

Nove okužbe na Hrvaškem tudi med turisti

Covid-19 Epa
V zadnjih 24 urah so zabeležili 52 novih primerov okužb.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 52 novih primerov okužb z virusom Sars-CoV-2. Skupno število aktivnih primerov je 1183, med njimi je 129 pacientov na zdravljenju v bolnišnici, pet med njimi jih potrebuje respirator. Ena oseba je umrla. 

Od 25. februarja, ko je bil zabeležen prvi primer covid-19 v državi do danes so potrdili 3827 pozitivnih primerov. Umrlo je 120 oseb. V samoizolaciji se trnutno nahaja 4930 oseb. 

Do danes so skupaj opravili 95.920 testov, od toga 1745 v zadnjih 24 urah.

Včeraj so imeli 53 novih okužb in to le od 600 opravljenih testov.

Kot je znano, od včeraj so v naši južni sosedi obvezne zaščitne maske v trgovinah. Kot opažajo pristojni, se ljudje ukrepov ne držijo dosledno, zato se vse glasneje začenjajo omenjati morebitne denarne kazni. 

Po podatkih lokalnih štabov civilne zaščite šest novih okužb prihaja iz Istre, v Primorsko-goranski županiji jih je devet, na območju zadarske županije pet, na območju Osječko-baranjske županije deset, v Splitu imajo eno novo okužbo, v Zagrebu štiri. Lokalni podatki se zaradi različnega časovnega zajemanja razlikujejo od nacionalnih.

Predvsem podatek za hrvaško prestolnico je razveseljv, saj gre za drastičen padec v primerjavi s prejšnjimi dnevi.

Minister za zdravje Vili Beroš je povedal, da imajo tudi primere okužb med turisti. Eden je srbski državljan, ki se iz Pule vrača nazaj v Srbijo. Iz Švedske so prišle tri osebe, ki so se okužile na Švedskem, sedaj pa so preživljale dopust v Istri. Okužena sta tudi dva Američana, makedonska družina pa je v samoizolaciji v apartmaju. Poleg tega imajo tudi informacijo o enem pozitivnem Britancu v Splitu, a ne vedo, kdaj in kje se je okužil.

Karibi Covid-19 Svet Tudi takšnih trikov se bogataši poslužujejo, da lahko potujejo Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Znani novi podatki o številu okuženih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Franci Mikec 16:11 14.julij 2020.

    Nehajte lagati in širiti strahove. Raje dokumentirajte resnico in o njej poročajte.