Na Hrvaškem rastejo skrbi. Izenačen rekord dnevnih okužb.

Foto: Epa
Foto: Epa
Znani so osveženi in zbrani podatki za Hrvaško za včeraj. Novih okužb je kar 96.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so objavili rezultate testiranj v zadnjih 24-tih urah. Zabeležili so 96 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, trenutno je tako aktivnih okužb pri naših južnih sosedih 728. 

Med njimi 88 pacientov zdravijo v bolnišnincah, na respiratorjih so štirje. Od včeraj do danes sta na Hrvaškem še dva pacienta umrla za posledicami covida-19. Skupno vseh žrtev je 112. Od 25. februarja, ko je Hrvaška zabeležila prvi primer okužbe v državi, se je okužilo 3008 ljudi. 

Gre za izenačenje rekorda dnevnih okužb s 1. aprilom, do včerajšnjega dne je šla številka le trikrat čez 90. 

Po doslej zbranih podatkih je bilo včeraj največ okužb v Zagrebu in v Požeško-slavonski županiji; v obeh primerih so našteli 25 novih primerov. 12 novih imajo na območju Osijeka, po pet v okolici Zagreba in v Brodsko-posavski županiji, trije novi primeri so v Liki, po dva na območju Knina in v Dubrovačko - neretvanski županiji, po en primer pa v Istri, na območju Zadra, Siska in Bjelovara. 

Pristojni NIJZ na Hrvaškem še vedno poziva ljudi, da se držijo predpisanih ukrepov.

Covid-19 Če zbolite na Hrvaškem, pripravite 1500 kun

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:37 3. Julij 2020.

    Hrčki pa namenoma skrivajo okužbe v obalnih krajih. Ve se,zakaj.

  • 16:37 3. Julij 2020.

    Morda skrbi običajne državljane, politike nikakor. Kako to sploh razumeti, kot dejstvo. Ob 24 uri jim nastopi volilni molk. Potem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.