Panika na Hrvaškem: Toliko primerov okužb v enem dnevu še niso zabeležili

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Takšnega števila novih potrjenih primerov od začetka epidemije na Hrvaškem še niso zabeležili.
Oglej si celoten članek

Hrvaški štab civilne zaščite je sporočil, da so v zadnjih 24 urah potrdili 180 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Pred tem je bilo najvišje dnevno potrjeno število okužb 140, kolikor so jih potrdili 11. julija. Trenutno je 115 bolnikov na zdravljenju v bolnišnici, od tega jih je 10 na respiratorju. V zadnjih 24 urah so zabeležili tudi eno smrtno žrtev covida-19. Skupno število preminulih se je zvišalo na 161. 

Na Hrvaškem imajo trenutno 811 aktivnih primerov okužb. V samoizolaciji se trenutno nahaja 2752 oseb. Do danes so skupno testirali 133.493 oseb, od tega 1201 osebo v zadnjih 24 urah. 

Med okuženimi prevladujejo mlajši, ki so se okužili na nočnih zabavah, ki so se jih udeleževali med dopustovanjem na obali.

Največ, 41 okužb, so potrdili na območju Zagreba. Predvidevajo, da se je 24 oseb okužilo med dopustom. V splitsko-dalmatinski žuapniji so potrdili 39 okužb. Poleg omenjenih dveh županij so o novih primerih poročali še iz trinajstih. Dvanajst novih primerov so zabeležili v osječko-baranjski županiji, devet v vukovarsko-srijemski, osem v zadrski, šest v zagrebški, po pet pa v međimurski in karlovški. Štiri nove primere so potrdili v brodsko-posavski županiji, tri v šibensko-kninski, dva v primorsko-goranski ter po en primer v sisačko-moslavački, istrski in krapinsko-zagorski županiji. 

Splitsko-dalmatinska županija obarvana rdeče

Visoka številka je prispevala tudi k povišanju deleža aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev v posameznih županijah - od včeraj so se razmere poslabšale tudi na hrvaški obali, kjer se je Splitsko-dalmatinska županija obarvala v rdeče, kar pomeni več kot 40 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev. 

Covid-19 Od 33 uvoženih primerov jih je kar 27 s Hrvaške, večinoma z obale

dezurni@zurnal24.si 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 01:07 14. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • 23:42 13. Avgust 2020.

    trenutno najbolj verjamem tistim, ki ''zaslužijo'' 28 tisoč evrov mesečno preko Googla...

  • 21:45 13. Avgust 2020.

    levičarski ritopikeci komentirajo vesoljsko tehnologijo. vsi se že delajo norca iz vas, vi pa še kar nabijate. dajmo zapreti meje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.