Na Hrvaškem še en slab dan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Razmere na Hrvaškem se ne umirjajo. V zadnjih 24 urah so spet zabeležili več kot 330 novih primerov okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Število potrjenih primerov na Hrvaškem se je povečalo za 334, kolikor so jih potrdili v zadnjih 24 urah. Število aktivnih primerov se je povzpelo na 2.703. V bolnišnicah se trenutno zdravi 283 bolnikov, od tega jih 15 potrebuje respirator. V zadnjih 24 urah je ena oseba umrla za posledicami novega koronavirusa. 

Do danes so na Hrvaškem zabeležili 11.428 primerov novega koronavirusa. Za posledicami bolezni je umrlo 195 ljudi. Trenutno je v samoizolaciji 9.042 ljudi. 

Od začetka testiranja so opravili 183.912 testov, od tega 4.074 v zadnjih 24 urah. 

Hrvaška Nov rekord: Včeraj odkrili 369 okuženih s covidom-19

Najhuje je še vedno v splitsko-dalmatinski županiji, kjer so potrdili 105 novih okužb. Največ primerov so potrdili v Splitu (59). Od 105 novoobolelih gre v 31 primerih za osebe, ki so bile v stiku z okuženimi osebami. 

Vse županije še niso objavile svežih podatkov. Med tistimi, ki so jih do 10.15 objavile, sta tudi istrska županija, kjer so tri nove okužbe, in primorsko-goranska županija, kjer je 17 novih primerov. V primeru primorsko-goranske županije je bilo 15 okužb potrjenih pri osebah, ki so bile v samoizolaciji zaradi stika z okuženimi. Od omenjenih 15 primerov jih je sedem povezanih s porokom in plesnim tečajem. V dveh primerih epidemiološko poizvedovanje še poteka. 

Covid-19 Hrvaški NIJZ napovedal, kdaj bo število okužb upadlo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.