Na Hrvaškem spet hude težave z vremenom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Za dele Hrvaške je ponovno izdano rdeče opozorilo zaradi orkanske burje. Stanje naj bi se umirilo v četrtek.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so za tovorna vozila zaradi slabih vremenskih razmer znova zaprte ceste od Dalmacije, Reke in Istre proti notranjosti države ter v nasprotni smeri, je danes zjutraj sporočil Hrvatski autoklub (Hak). Meteorologi napovedujejo, da bo orkanski veter na jugu države povzročal težave tudi danes, v četrtek pa se bo stanje umirilo.

Na jugu države ter v Liki in Gorskem kotarju so nekatere ceste zaradi velikih nanosov snega in močnega vetra zaprte tudi za osebna vozila. Prekinjene so tudi nekatere trajektne in katamaranske povezave.

Izdano rdeče opozorilo

Zaradi močne, mestoma orkanske burje danes velja rdeče opozorilo za Kvarner. Oranžno opozorilo, prav tako zaradi močnega vetra, velja za območje Reke, so sporočili iz hrvaškega hidrometeorološkega zavoda. Zaradi močnega vetra zato meterologi odsvetujejo pot proti morju in obratno.

Spomnimo

Snežno neurje, ki je v nedeljo zajelo Hrvaško, je ob orkanski burji povzročilo prometni kaos, zaradi česar je na poti obstalo okoli 500 ljudi, Dalmacija pa je bila dva dneva odrezana od preostalega dela države.

Nov zakon Prejemnikom socialne pomoči bo država pobrala hiše evakuacija Na Reki bodo prekinili ves promet in evakuirali prebivalce

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:55 3. Marec 2023.

    Kljub opozorilu , da ne mešate in združujete Liko in Dalmacijo , vi še naprej trajbate in gonite svojo ! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.