Na Jadranu vse po starem, Slovenci rušijo rekorde

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Medtem ko so po eni strani hrvaški mediji polni vesti o dogajanju okrog arbitraže s Slovenci, po drugi strani zadovoljno ugotavljajo, da slovenski turisti na hrvaški obali spet rušijo rekorde.
Oglej si celoten članek

Običajni ljudje se ne brigajo za politiko, kakor bi se, če opazujemo dramo, ki se te dni razpleta na uradni relaciji Slovenija - Hrvaška, lahko pričakovalo, piše današnji Večernji list. Nadaljujejo, da se številni Slovenci tudi letos neovirano sproščajo na hrvaški obali bodisi v hotelih, kempih, privatnih sobah ali na svojih vikendih.

Le Nemci so številčnejši

Še več, zvesti slovenski gostje, od katerih je lansko leto na hrvaški obali počitnikovalo več le nemških turistov, v letošnji sezoni postavljajo nove rekorde. V šestih mesecih je Hrvaška gostila 438 tisoč slovenskih turistov, ki so ustvarili nekaj več kot 7,87 milijonov nočitev. Slovenskih turistov je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta celo devet odstotkov več, ustvarili so sedem odstotkov več nočitev.

Hrvati višji odstotek obiska slovenskih turistov pripisujejo težavam v Tuniziji in Egiptu, vendar, kot poudarja Večernji list, Slovencem glede izbire počitniške destinacije prvo mesto še vedno predstavlja Hrvaška.

Večernji list dodaja še opazke Hrvaške turistične zveze v Ljubljani, ki poudarja, da od izbruha tako imenovane afere Pirangate niso zabeležili nobenih negativnih odzivov, kaj šele kakšnih odpovedi počitnic. "Ljudje z obeh strani meje vedo, kaj je politika in nihče se zaradi nje preveč ne vznemirja. Naj vam povem, kaj slovenski gostje pravijo glede afere! Pravijo, da tako pri njih kot pri nas politika po potrebi, tako kot odgovarja njej na plano potegne neke teme," je za Večernji list povedal Nedo Pinezić, predstavnik hrvaških sobodajalcev, ki živi na Krku, kjer počitnikujejo in imajo svoje vikende številni Slovenci. "Verjemite mi, vse je isto, kot prej!"

Očitno na izbiro slovenskih gostov ne vplivajo toliko cene, o višini katerih so konec tedna opozarjali na portalu 24sata. Preberite v članku: Eksplozija cen na Hrvaškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:36 30. Julij 2015.

    V času ko je važno samo kaj je tvoje in kaj moje in ko v par letih ne bo nobene …

  • 17:51 29. Julij 2015.

    Ja, če bi bila situacija obrnjena in bi Slovenija imela toliko obale, kot jo premore Hrvaška, Hrvati zaradi svojega ponosa …

  • 16:12 29. Julij 2015.

    bfg kdo ti pa kaj hoče. Ti kot svetovljan že veš, ane.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.