Na kitajskih Havajih ujetih 80.000 turistov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V turističnem mestu Sanya na kitajskem otoku Hainan, ki velja za kitajske Havaje, je obstalo 80.000 turistov.
Oglej si celoten članek

Kitajske oblasti so namreč odredile zaprtje mesta z milijon prebivalci, potem ko so tam odkrili skoraj 500 primerov novega koronavirusa.

Odpovedani so bili vsi poleti v mesto in iz njega, ustavljena je bila prodaja železniških vozovnic. Prav tako so odpovedane vse prireditve, odprte so le lekarne in trgovine z najnujnejšimi živili.

Turisti, ki želijo mesto zapustiti, morajo v sedmih dneh predložiti pet negativnih testov PCR na novi koronavirus, so sporočile oblasti. Mestne hotele so pozvale, naj turistom, ki so obstali v njih, ponudijo 50-odstotni popust za namestitev, dokler ne bodo odpravljene omejitve potovanj.

V mestu Sanya, ki privablja predvsem deskarje na vodi, je sicer ta čas vrhunec turistične sezone.

Kitajska še vedno vztraja pri politiki ničelnega covida s hitrimi zaprtji mest in obsežnim testiranjem ter dolgimi karantenami. Po podatkih Univerze Johns Hopkins je od začetka pandemije na Kitajskem zaradi covida-19 umrlo manj kot 15 tisoč ljudi.

V zadnjih mesecih so oblasti zaradi primerov covida-19 zaprle več mest po državi. Meje države so od začetka pandemije bolj ali manj zaprte, zato turistov iz tujine praktično ni.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:17 8. Avgust 2022.

    Naš mr. Taubi nas pa pošilja na morje po vitamin D… Kje tukaj nor? Stroka zahteva testiranje osnovnošolcev… aja, svoboda …

  • 17:11 7. Avgust 2022.

    Kitajci izvajajo protiustavne ukrepe, mar ne levičarji? Kitajci vedo, da zaradi Covida trpi najbolj gospodarstvo. Naših levičarjev pa ne skrbi …

  • 16:18 7. Avgust 2022.

    no pa je štala ... pa si tkole ujet bogsigavedi kolko časa ... pa da ti še dnarja zmanjka, al …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.