Na Kubi izbruhnila kolera

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na Kubi zabeležili več primerov okužbe s kolero, tri osebe so umrle. Kubanske oblasti mirijo, da imajo razmere pod kontrolo.
Oglej si celoten članek

Kolero so kubanske oblasti sprva zabeležile v mestu Manzanillo na jugu države, kjer je okuženih najmanj 50 ljudi, tri osebe pa so izgubile življenje. Zdaj o prvi okužbi poročaju tudi iz prestolnice Havana.

Oblasti ob tem mirijo, da imajo razmere pod kontrolo in da so se najmanj štiri bolnišnice že pripravile na morebitno izolacijo bolnikov, poroča BBC.

Najhuje na jugu države

Največ okužb so zabeležili v provinci Granma, ki leži na jugu države, in od koder zdravniško osebje vse od potresa leta 2010 odhaja na Haiti, kjer jim v bolnišnicah nudi pomoč. Ker se Haiti od potresa bori z izbruhi kolere, bi jo lahko v državo prinesli ti delavci.

Po podatkih okuženih so kolero dobili s pitjem iz oporečnega vodnjaka, kar pa še ni uradno potrjeno.

Da bi zajezili izbruh so oblasti pregledale že okoli tisoč ljudi. Prednost dajejo slabotnim, starejšim in nosečnicam. Na tak način so v Havani tudi odkrili prvi primer bolezni. Okužena je 60-letnica, ki je za zdaj v stabilnem stanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.