Na meji z Gazo dva mrtva

Foto: Žurnal24 Palestinci so enega od umrlih že pokopali. (Foto: Reuters)
Izraelska vojska je ubila dva palestinska skrajneža v spopadu na meji z Gazo.
Oglej si celoten članek

"Ponoči je IDF (izraelska vojska) identificirala skupino osumljencev, ki so nameščali eksploziv vzdolž obrambne ograje na južnem območju Gaze,“ so sporočili z izraleskega ministrstva. "Kombinirana enota, ki so jo sestavljali helikopterji in topništvo, je streljala na osumljence in dva zadela:“

Kot navajajo, naj bi Palestinci v Gazo izstrelili dve raketi in poskušali namestiti eksploziv. Skupina Islamski džihad je potrdila, da so Izraelci ustrelili dva njihova moža, potem ko sta nameravala sprožiti eksplozivno telo.

Vojna "vprašanje časa"
Nek neimenovani izraelski uradnik je že pretekli teden dejal, da je nova vojna "le vprašanje časa“, medtem ko je Hamas zagrozil z "ostrim odgovorom“ na vsakršno agresijo. V zadnjem mesecu naj bi na območje Izraela priletelo več deset izstrelkov.

Po podatkih Združenih narodov je v izraelskih akcijah letos umrlo 60 Palestincev. V istem času je raketa, ki so jo izstrelili v Izrael, na izraelskih tleh ubila tajskega delavca na neki kmetiji.

Obletnica 22-dnevnega spopada
Incident se je zgodil le dan pred drugo obletnico zadnjega resnejšega spopada med Izraelom in Hamasovimi voditelji. Pred dvema letoma je na območju Gaze v 22-dnevnem spopadu umrlo 1300 Palestincev, večinoma civilistov, in 13 Izraelcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.