Svet
9 ogledov

Na meji z Gazo dva mrtva

Palestinci so enega od umrlih že pokopali. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Izraelska vojska je ubila dva palestinska skrajneža v spopadu na meji z Gazo.

"Ponoči je IDF (izraelska vojska) identificirala skupino osumljencev, ki so nameščali eksploziv vzdolž obrambne ograje na južnem območju Gaze,“ so sporočili z izraleskega ministrstva. "Kombinirana enota, ki so jo sestavljali helikopterji in topništvo, je streljala na osumljence in dva zadela:“

Kot navajajo, naj bi Palestinci v Gazo izstrelili dve raketi in poskušali namestiti eksploziv. Skupina Islamski džihad je potrdila, da so Izraelci ustrelili dva njihova moža, potem ko sta nameravala sprožiti eksplozivno telo.

Vojna "vprašanje časa"
Nek neimenovani izraelski uradnik je že pretekli teden dejal, da je nova vojna "le vprašanje časa“, medtem ko je Hamas zagrozil z "ostrim odgovorom“ na vsakršno agresijo. V zadnjem mesecu naj bi na območje Izraela priletelo več deset izstrelkov.

Po podatkih Združenih narodov je v izraelskih akcijah letos umrlo 60 Palestincev. V istem času je raketa, ki so jo izstrelili v Izrael, na izraelskih tleh ubila tajskega delavca na neki kmetiji.

Obletnica 22-dnevnega spopada
Incident se je zgodil le dan pred drugo obletnico zadnjega resnejšega spopada med Izraelom in Hamasovimi voditelji. Pred dvema letoma je na območju Gaze v 22-dnevnem spopadu umrlo 1300 Palestincev, večinoma civilistov, in 13 Izraelcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.