Na Nizozemskem po sprostitvi omejitev znova porast okužb

Na Nizozemskem se še naprej vztrajno povečuje število novih okužb s koronavirusom in število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično pomoč zaradi covida-19.
Oglej si celoten članek

V primerjavi s prejšnjim tednom se je število novih okužb povečalo za 44 odstotkov. Oblasti to neposredno povezujejo z odpravo protikoronskih ukrepov pred približno tremi tedni.

Po podatkih nacionalnega inštituta za javno zdravje RIVM so v preteklih sedmih dneh zabeležili skoraj 25.700 primerov novih okužb z novim koronavirusom, kar je 44 odstotkov več kot v tednu pred tem. Število okuženih na 100.000 prebivalcev je trenutno 151, navaja RIVM.

Narašča tudi število smrti zaradi covida-19. V zadnjih sedmih dneh so jih zabeležili 48, kar je še enkrat več kot v tednu prej. Povečuje pa se tudi število bolnikov v bolnišnicah in na oddelkih za intenzivno nego. Okoli 80 odstotkov bolnikov s covidom-19 je necepljenih.

Oblasti ta porast okužb povezujejo z odpravo omejevalnih ukrepov. Tako so pred tremi tedni odpravili obvezno medsebojno razdaljo metra in pol, prav tako je maske treba nositi le še v javnem prometu. Dokazilo PCT pa je potrebno le še za obisk gostinskih lokalov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.