Svet
293 ogledov

Na Nizozemskem po sprostitvi omejitev znova porast okužb

Amsterdam
Na Nizozemskem se še naprej vztrajno povečuje število novih okužb s koronavirusom in število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično pomoč zaradi covida-19.

V primerjavi s prejšnjim tednom se je število novih okužb povečalo za 44 odstotkov. Oblasti to neposredno povezujejo z odpravo protikoronskih ukrepov pred približno tremi tedni.

Po podatkih nacionalnega inštituta za javno zdravje RIVM so v preteklih sedmih dneh zabeležili skoraj 25.700 primerov novih okužb z novim koronavirusom, kar je 44 odstotkov več kot v tednu pred tem. Število okuženih na 100.000 prebivalcev je trenutno 151, navaja RIVM.

Narašča tudi število smrti zaradi covida-19. V zadnjih sedmih dneh so jih zabeležili 48, kar je še enkrat več kot v tednu prej. Povečuje pa se tudi število bolnikov v bolnišnicah in na oddelkih za intenzivno nego. Okoli 80 odstotkov bolnikov s covidom-19 je necepljenih.

Oblasti ta porast okužb povezujejo z odpravo omejevalnih ukrepov. Tako so pred tremi tedni odpravili obvezno medsebojno razdaljo metra in pol, prav tako je maske treba nositi le še v javnem prometu. Dokazilo PCT pa je potrebno le še za obisk gostinskih lokalov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.