Na novo bi rad pisal zgodovino

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Preobrat v odnosih med sosedama.
Oglej si celoten članek

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je na daljšem srečanju z visoko južnokorejsko delegacijo, ki je v ponedeljek obiskala Pjongjang, govoril o pripravi morebitnega vrha obeh Korej. To sta danes po pogovorih potrdili obe delegaciji, kar je nov znak otoplitve odnosov med državama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Delegacija pod vodstvom svetovalca južnokorejskega predsednika za nacionalno varnost Chung Eui-yonga bo obisk v Severni Koreji sklenila danes. Gre za najvišji obisk med državama, ki sta uradno še vedno v vojni, po več kot desetih letih.

Dokumentarec Srb v Severni Koreji: "Lažejo nam!"

Severnokorejska tiskovna agencija KCNA je poročala, da je Kim "toplo pozdravil" goste, ki so mu predali pismo južnokorejskega predsednika Moon Jae-ina. "Ko je od posebnega odposlanca Južne Koreje izvedel za načrte predsednika Moona o pripravi vrha, je izmenjal stališča o tem in dosegel zadovoljiv dogovor," je dodala KCNA.

Predstavnik Seula je sicer kasneje za AFP dejal, da dokončnega dogovora o vrhu še niso dosegli. "Ne gre za dogovor, gre za razpravo," je pojasnil po več kot štiriurnem srečanju delegacij.

Obisk je odgovor na nedavni obisk severnokorejske delegacije v Južni Koreji. Severna Koreja je namreč med zimskimi olimpijskimi igrami v južnokorejskem Pyeongchangu tja poslala visoko delegacijo, katere članica je bila med drugim sestra severnokorejskega voditelja Kim Yo-jong.

Saj ni res, pa je Donald Kimu: "Moj je večji od tvojega. In dela!"

Šlo je za prvi obisk kakega člana severnokorejske dinastije Kim v Južni Koreji po koncu korejske vojne med letoma 1950 in 1953.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:48 6. Marec 2018.

    Mali raketar bi rad mal bonus točk pridobu,da bo poj spet lahko kakal vsem na glavo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.