Svet
2704 ogledov

Donald Kimu: "Moj je večji od tvojega. In dela!"

Donald Trump, Melania Trump
Ameriški predsednik prilil olja na ogenj že tako razgretega ozračja med ZDA in Severno Korejo.

Predsednik ZDA Donald Trump je vodji Severne Koreje sporočil, da so jedrske sposobnosti njegove države večje od tistih, s katerimi razpolaga Severna Koreja, kar je pripeljalo do novih napetosti, poroča CNN.

"Severnokorejski vodja Kim Jong-Un je izjavil, da je gumb za jedrski napad vedno na njegovi mizi. Ali mu lahko nekdo iz njegovega iztrošenega in lačnega režima pove, da imam tudi jaz gumb za jedrski napad in da je moj precej večji in močnejši od njegovega, poleg tega moj dela," je Donald Trump objavil na Twitterju.

Trump se je s tem odzval na ponedeljkovo izjavo Kim Jong-Una, ki je v svoji novoletni čestitiki državljanom povedal, da je jedrska opcija vedno na mizi.

"Celotna obala ZDA je znotraj dosega našega jedrskega orožja, gumb za jedrski napad je vedno na mizi v moji pisarni. Zavedati se morajo, da to ni grožnja, pač pa realnost," je poudaril vodja Severne Koreje.

Tudi sporočilo Palestincem

V torkovi poplavi tvitov je Trump izstrelil tudi enega o Palestincih in namignil, da bi lahko ZDA prenehale s pomočjo, če ne bo nobenega spoštovanja. Veleposlanica pri ZN Nikki Haley je razložila, da Trump ne bo več plačeval pomoči, če se Palestinci ne bodo vrnili za pogajalsko mizo, poroča STA.

"Stotine milijonov dolarjev na leto in nobene hvaležnosti ali spoštovanja. Niti pogajati se nočejo o že zdavnaj potrebni mirovni pogodbi z Izraelom. Če se Palestinci niso več pripravljeni pogovarjati o miru, zakaj bi jim v prihodnje še naprej dajali veliko denarja," je tvitnil Trump.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.