Na otroka se je zrušil zid

Foto: Epa Potres v Mehiki Foto: Epa Potres v Mehiki Foto: Epa Potres v Mehiki Foto: Epa Potres v Mehiki
En dojenček je umrl, ker je zaradi manjka elektrike prenehal delati aparat, s katerim so ga ohranjali pri življenju. Drugega otroka je pod seboj pokopal zid.
Oglej si celoten članek

Potres v Mehiki. Predsednik Enrique Peña Nieto je izpostavil, da gre za najhujši potres, ki je območje prizadel v zadnjih sto letih. Oblasti so pred tem poročale, da gre za najhujši potres od leta 1985, ko so se zrušile številne stavbe, ki so pod seboj pokopale na tisoče ljudi. Opozorili so pred morebitnim cunamijem, ki bi lahko prinesel več kot štiri metre visoke valove. Cunami bi lahko ogrozil obale Mehike, Gvatemale, Salvadorja, Kostarike, Nikaragve, Paname, Hondurasa in Ekvadorja, je posvaril ameriški center za opozarjanje pred cunamijem.

Tresenje tal so med drugim občutili v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico ter mehiških zveznih državah Puebla, Veracruz in Guerrero.

Za zdaj so potrdili šest smrtnih žrtev potresa; V mehiški zvezni državi Tabasco je umrl dojenček, ker zaradi izpada elektrike ni deloval aparat za umetno dihanje. Še en otrok je umrl, ko se je zaradi potresa porušil zid. V zvezni državi Chiapas je potres zahteval tri smrtne žrtve.

Potres v Italiji Po 15-ih urah izpod ruševin rešili še dva otroka

Na spletu je več posnetkov, ki dokazujejo grozo, s katero so se soočali ljudje v Mehiki. Potres jih je prisilil, da so sredi noči zapustili svoje domove in čakali najhujše.

"Nikoli še nisem bil nikjer, kjer bi se zemlja tako tresla. Sprva sem se nasmejal, ko pa je zmanjkalo elektrike, nisem vedel, kaj bi," je povedal arhitekt Luis Carlos Briceno, poroča Independent.

Prizadete so številne stavbe, bolnišnice, v mehiški prestolnici je prišlo do izpada elektrike. Odpovedali so pouk, v mestu vlada strah pred morebitnimi popotresnimi sunki in cunamijem.

Cunami zalil obalo Hud potres v Grčiji, smrtne žrtve

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.