Na poti v Italijo trupla zmetali v morje

Foto: EPA
Foto: EPA
Na plovbi iz Libije na italijanski otok Lampedusa je umrlo kakih sto ljudi, je povedala priseljenka, ki je pot preživela. Trupla ljudi, ki so umrli med potjo, so zmetali v morje.
Oglej si celoten članek

Maročanka, ki je plovbo preživela, je povedala, da so iz Libije odpluli v petek, v Italijo pa prispeli danes.

"Bilo nas je 300, vendar pa jih okoli sto, večinoma žensk, ni preživelo. Moški so morali trupla vreči v morje," je dejala za italijansko tiskovno agencijo Ansa.
Italijanska obalna straža sicer navaja, kot poroča Reuters, da so s približno 20-metrskega čolna, ki je bil v bližini Lampeduse v težavah več ur, rešili 300 priseljencev, vsi pa so živi. Trije, med njimi tudi nosečnica, so bili hudo dehidrirani, zato so jih s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Vodja kapitanije na Lampedusi Antonio Morana je potrdil, da so blizu kraja, kjer so opazili čoln s prebežniki, v morju plavala oblačila, ni pa mogel potrditi, da gre za trupla. Ali so navedbe priseljenke resnične, oblasti za zdaj ne morejo preveriti zaradi teme.

V ponedeljek je na Lampeduso po treh dneh plovbe priplula 15-metrska barka z 271 afriškimi begunci, na kateri so našli trupla 25 ljudi. Zadušili so se v strojnici.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mb
    06:49 5. Avgust 2011.

    ne morem razumeti EU zakaj ne preusmeri ta plovila nazaj tja od koder so prišli. Tako delajo američani z mehičani. …

  • 23:04 4. Avgust 2011.

    Racionalna poteza!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.