Svet
12 ogledov

Na poti v Italijo trupla zmetali v morje

Begunci na otoku Lampedusa EPA
Na plovbi iz Libije na italijanski otok Lampedusa je umrlo kakih sto ljudi, je povedala priseljenka, ki je pot preživela. Trupla ljudi, ki so umrli med potjo, so zmetali v morje.

Maročanka, ki je plovbo preživela, je povedala, da so iz Libije odpluli v petek, v Italijo pa prispeli danes.

"Bilo nas je 300, vendar pa jih okoli sto, večinoma žensk, ni preživelo. Moški so morali trupla vreči v morje," je dejala za italijansko tiskovno agencijo Ansa.
Italijanska obalna straža sicer navaja, kot poroča Reuters, da so s približno 20-metrskega čolna, ki je bil v bližini Lampeduse v težavah več ur, rešili 300 priseljencev, vsi pa so živi. Trije, med njimi tudi nosečnica, so bili hudo dehidrirani, zato so jih s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Vodja kapitanije na Lampedusi Antonio Morana je potrdil, da so blizu kraja, kjer so opazili čoln s prebežniki, v morju plavala oblačila, ni pa mogel potrditi, da gre za trupla. Ali so navedbe priseljenke resnične, oblasti za zdaj ne morejo preveriti zaradi teme.

V ponedeljek je na Lampeduso po treh dneh plovbe priplula 15-metrska barka z 271 afriškimi begunci, na kateri so našli trupla 25 ljudi. Zadušili so se v strojnici.



Komentarjev 2
  • mb 06:49 05.avgust 2011.

    ne morem razumeti EU zakaj ne preusmeri ta plovila nazaj tja od koder so prišli. Tako delajo američani z mehičani. Popišejo in takoj nazaj.To, da jim dovolijo bivanje v EU je zelo zelo slaba poteza. Ti ljudje nimajo nobene ...prikaži več vrednosti na trgu delovne sile, ker nič ne znajo, zivijo od socialne podpore in se ukvarjajo s kriminalom. Kako , da ne morejo francija, španija in italija skupaj stopiti in narediti temu red.Če pa aktivistom amnesty international kaj ne paše pa si jih naj domov peljejo

  • recesija 23:04 04.avgust 2011.

    Racionalna poteza!