Svet
11 ogledov

Ubežniki plujejo proti Italiji

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Na italijanski otok Lampedusa v enem dnevu prispelo dva tisoč nezakonitih priseljencev iz severne Afrike. Ladja z okoli 500 prebežniki pred otokom v nevarnosti.

V zadnjih 24 urah je na južni italijanski otok Lampedusa prispelo že dva tisoč nezakonitih priseljencev iz severne Afrike.

Danes sta otok dosegli dve ladji z okoli 800 ljudmi, ki sta izpluli iz Libije. Še ena ladja z okoli 500 prebežniki, ki je od otoka oddaljena še kakih 40 milj, pa je po satelitskem telefonu zaprosila za pomoč, poroča STA. Ladja se nahaja v ozemeljskih vodah Malte, zaradi izrazitega poslabšanja vremena pa se obalna straža sedaj boji, da bi lahko bila v hudi nevarnosti.

V Italijo je od strmoglavljenja režima tunizijskega predsednika Zina el Abidina Ben Alija nezakonito prispelo že več kot 25 tisoč Tunizijcev. Večina jih je pristala na Lampedusi, ki ne premore zmogljivosti za sprejem tolikšnega števila prebežnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.