Na pragu nove ekološke katastrofe

Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji Foto: Reuters Požar na rafineriji
V Singapurju gori rafinerija podjetja Shell. Ogenj se hitro širi, slišijo se eksplozije, dim se dviga visoko v zrak. Tamkajšnji direktor podjetja pa miri, da je vse pod nadzorom.
Oglej si celoten članek

 

Shell je z rafinerije – zagorelo je na delu, v katerem surovo nafto prečrpavajo v cisterne – že umaknil nenujno osebje. "Res gori in požar se je res razširil. Nimam pa informacij, da bi prišlo do eksplozij. Kolikor razumem, ni bil nihče ranjen," je dejal Li Cu Jang, direktor Shellove podružnice v Singapurju.

"Dim je postal veliko gostejši, vsakih 15 do 20 minut pa pride do eksplozije. Plameni se takrat dvignejo pet do osem nadstropij visoko," je za Reuters povedala priča.

Po navedbi virov je škoda velika, povzročil pa jo je drugi požar, ki je bil še intenzivnejši od prvega, ki so ga uspeli hitro ukrotiti. Minilo naj bi kar precej časa, preden bodo lahko nadaljevali z delom.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.