Svet
16 ogledov

Na pragu nove ekološke katastrofe

Požar na rafineriji
1/7
Reuters
V Singapurju gori rafinerija podjetja Shell. Ogenj se hitro širi, slišijo se eksplozije, dim se dviga visoko v zrak. Tamkajšnji direktor podjetja pa miri, da je vse pod nadzorom.

 

Shell je z rafinerije – zagorelo je na delu, v katerem surovo nafto prečrpavajo v cisterne – že umaknil nenujno osebje. "Res gori in požar se je res razširil. Nimam pa informacij, da bi prišlo do eksplozij. Kolikor razumem, ni bil nihče ranjen," je dejal Li Cu Jang, direktor Shellove podružnice v Singapurju.

"Dim je postal veliko gostejši, vsakih 15 do 20 minut pa pride do eksplozije. Plameni se takrat dvignejo pet do osem nadstropij visoko," je za Reuters povedala priča.

Po navedbi virov je škoda velika, povzročil pa jo je drugi požar, ki je bil še intenzivnejši od prvega, ki so ga uspeli hitro ukrotiti. Minilo naj bi kar precej časa, preden bodo lahko nadaljevali z delom.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.