Na ruskem veleposlaništvu našli 400 kilogramov kokaina

Foto: PU Kranj Kokain Foto: Policija Zaseženi kokain Foto: Policija Zaseženi kokain
Aretirali so več oseb, ki naj bi bili člani tolpe za tihotapljene mamil.
Oglej si celoten članek

Na ruskem veleposlaništvu v argentinskem Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina.

V Argentini so aretirali dve osebi, v Rusiji pa tri. Ena od oseb, aretiranih v Argentini, naj bi bil pripadnik policijskih sil iz Buenos Airesa.

Argentinska ministrica za varnost Patricia Bullrich je v četrtek na novinarski konferenci dejala, da je droga, ki so jo odkrili v prizidku veleposlaništva, na črnem trgu vredna okoli 50 milijonov evrov. Policijska preiskava je sicer trajala več kot leto dni.

Foto: Policija Zaseženi kokain

"Skupina kriminalcev je poskušalazlorabiti diplomatsko kurirsko službo ruskega veleposlaništva", da bi drogo pretihotapili v Evropo, je še povedala. Dodala je, da sta se ruska in argentinska policija odločili za skupno operacijo, ko jih je decembra 2016 ruski veleposlanik seznanil z najdbo mamil.

"Kokain smo zamenjali z moko in namestili nadzorne naprave, s katerimi smo nadzorovali pošiljko" 16 torb mamil. Mamilo "zelo visoke čistosti" naj bi bilo namenjeno v Rusijo in najverjetneje tudi v Nemčijo, kjer naj bi živel domnevni vodja tolpe. Mamilo naj bi izviralo iz Kolumbije ali Peruja.

"Verjamemo, da bo nemška policija aretirala ubežnika," je še dejala Bullrichova.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografije so simbolične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.