Svet
5689 ogledov

Na ruskem veleposlaništvu našli 400 kilogramov kokaina

Kokain
1/3
PU Kranj
Aretirali so več oseb, ki naj bi bili člani tolpe za tihotapljene mamil.

Na ruskem veleposlaništvu v argentinskem Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina.

V Argentini so aretirali dve osebi, v Rusiji pa tri. Ena od oseb, aretiranih v Argentini, naj bi bil pripadnik policijskih sil iz Buenos Airesa.

Argentinska ministrica za varnost Patricia Bullrich je v četrtek na novinarski konferenci dejala, da je droga, ki so jo odkrili v prizidku veleposlaništva, na črnem trgu vredna okoli 50 milijonov evrov. Policijska preiskava je sicer trajala več kot leto dni.

Zaseženi kokain | Avtor: Policija Policija

"Skupina kriminalcev je poskušalazlorabiti diplomatsko kurirsko službo ruskega veleposlaništva", da bi drogo pretihotapili v Evropo, je še povedala. Dodala je, da sta se ruska in argentinska policija odločili za skupno operacijo, ko jih je decembra 2016 ruski veleposlanik seznanil z najdbo mamil.

"Kokain smo zamenjali z moko in namestili nadzorne naprave, s katerimi smo nadzorovali pošiljko" 16 torb mamil. Mamilo "zelo visoke čistosti" naj bi bilo namenjeno v Rusijo in najverjetneje tudi v Nemčijo, kjer naj bi živel domnevni vodja tolpe. Mamilo naj bi izviralo iz Kolumbije ali Peruja.

"Verjamemo, da bo nemška policija aretirala ubežnika," je še dejala Bullrichova.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografije so simbolične.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.