Na severu Mehike našli osem glav

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Policisti so ob avtocesti našli glave osmih moških, ki so jih za seboj pustili pripadniki tolp, ki se borijo za oblast.
Oglej si celoten članek

Glave so v parih ležale ob avtocesti v bližini mesta Durango, gre pa za moške, stare med 25 in 30 let. Trupel za zdaj še niso našli. Durango je sicer, tako kot precejšnji severni del Mehike, priča izjemno brutalnim spopadom narkokartelov, ki se po prijetju vodilnih članov bojujejo za oblast nad tihotapskimi potmi v ZDA.

Tožilci so sporočili, da so pazniki konec tedna v duranškem zaporu izpustili plačance narkokartelov, jim posodili strelno orožje ter avtomobile, s katerimi so se lahko odpeljali na svoj morilski pohod. V torek so mediji poročali o smrti treh policistov, ki so se v osrednjemehiški državi Pueblo zapletli v strelski obračun s pripadniki tolp. Ti so po streljanju pobegnili.

Varne niso niti družine politikov. Kriminalci so tako ubili tudi bratranca in nečaka guvernerja Cesarja Eduarte. Doslej je v štirih letih v spopadih z mehiško narkomafijo umrlo že več kot 25 tisoč ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.