Svet
12 ogledov

Na severu Mehike našli osem glav

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Policisti so ob avtocesti našli glave osmih moških, ki so jih za seboj pustili pripadniki tolp, ki se borijo za oblast.

Glave so v parih ležale ob avtocesti v bližini mesta Durango, gre pa za moške, stare med 25 in 30 let. Trupel za zdaj še niso našli. Durango je sicer, tako kot precejšnji severni del Mehike, priča izjemno brutalnim spopadom narkokartelov, ki se po prijetju vodilnih članov bojujejo za oblast nad tihotapskimi potmi v ZDA.

Tožilci so sporočili, da so pazniki konec tedna v duranškem zaporu izpustili plačance narkokartelov, jim posodili strelno orožje ter avtomobile, s katerimi so se lahko odpeljali na svoj morilski pohod. V torek so mediji poročali o smrti treh policistov, ki so se v osrednjemehiški državi Pueblo zapletli v strelski obračun s pripadniki tolp. Ti so po streljanju pobegnili.

Varne niso niti družine politikov. Kriminalci so tako ubili tudi bratranca in nečaka guvernerja Cesarja Eduarte. Doslej je v štirih letih v spopadih z mehiško narkomafijo umrlo že več kot 25 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.