Na silvestrovo domov prišlo več kot 200 ujetnikov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Med izpuščenimi osem žensk, doma tudi borci iz Mariupola.
Oglej si celoten članek

Rusija in Ukrajina sta tik pred koncem leta znova izmenjali zapornike. Kot je danes na Telegramu sporočil vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak, se je domov vrnilo 140 ukrajinskih vojakov. Ruska vojska je sprejela 82 svojih vojakov, je poročala ruska tiskovna agencija Tass.

Kraja in časa izmenjave niso navedli. Nekdanje ruske vojne ujetnike, večinoma ranjene vojake, so po poročanju agencije Tass nemudoma prepeljali v Moskvo na nadaljnje zdravljenje.

Svet Putin v novoletnem nagovoru o uničenju in morali

Jermak pa je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na družbenem omrežju Telegram še pojasnil, da je med izpuščenimi Ukrajinci osem žensk, pa tudi ranjenci in borci iz pristaniškega mesta Mariupol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:07 2. Januar 2023.

    Ni mi jasno, zakaj Ukrajincev 140, Rusov pa samo 82. Najbrž se toliko več Ukrajincev preda, ali jih pa Rusi …

  • 05:19 1. Januar 2023.

    "doma tudi borci iz Mariupola".....To verjetno mislite pripadnike nacistične enote Azov, ki so svoje civiliste držali kot talce in živi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.