Svet
8780 ogledov

Putin v novoletnem nagovoru o uničenju in morali

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik je v tradicionalnem govoru obravnaval predvsem vojno v Ukrajini.

Zahod je dolga leta lagal o miru, v resnici pa se je pripravljal na agresijo, je danes v svojem tradicionalnem novoletnem nagovoru dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Obenem je opozoril na izkoriščanje Ukrajine in njenih prebivalcev, da bi oslabili in razdelili Rusijo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

V svojem nagovoru je Putin izpostavil, da so letošnje leto zaznamovali resnično prelomni in usodni dogodki, ki so "postavili temelje za našo skupno prihodnost in našo resnično neodvisnost".

Kijev Ukrajina Svet V Ukrajini znova ruski raketni napadi

"Danes se za to borimo in ščitimo naše ljudi na naših zgodovinskih ozemljih, v novih sestavnih enotah Ruske federacije," je poudaril in pri tem mislil na štiri ukrajinske regije, ki si jih je oktobra priključila Rusija. "Moralna in zgodovinska pravica je na naši strani," je še dodal.

V luči vojne v Ukrajini je dejal tudi, da je bila proti Rusiji razglašena vojna sankcij. "Tisti, ki so jo začeli, so pričakovali popolno uničenje naše industrije, financ in prometa. To se ni zgodilo," je povedal.

Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Po besedah tiskovnega predstavnika Kremlja Dmitrija Peskova je Putin svoj novoletni nagovor imel na sedežu ruskega južnega vojaškega okrožja. Na posnetkih, ki jih je prikazala ruska državna televizija, je bilo videti, kako Putin z vojaki in vojakinjami nazdravlja s šampanjcem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Rusijo so privedli do točke, ko se je morala predati ali boriti. Dokler imamo ljudi, kot ste vi, se seveda ne moremo ničemur odpovedati," jim je dejal in vojakom podelil priznanja. Med prejemniki priznanj je tudi poveljnik ruske vojske v Ukrajini, general Sergej Surovikin.

Komentarjev 80
  • Cefur 13:06 04.januar 2023.

    Mrlič od putkota še kr diha.... Kurvi jebana

  • Naklonsky 11:48 02.januar 2023.

    Kako to, da je dovoljen govor nekega psihopata na državni televiziji? Z rusi je nekaj očitno zelo, zelo narobe!

  • malarin 14:13 01.januar 2023.

    Ta možakar nima razloga za slavje. Letos bo zaključil kariero . . .

Sorodne novice