Svet
4839 ogledov

Nov napad v Ukrajini: "To ni občutljiva vsebina, to je resnično življenje"

Hersen, napad Profimedia
V novem ruskem obstreljevanju Hersona več mrtvih.

V novem ruskem obstreljevanju mesta Herson na jugu Ukrajine je umrlo najmanj pet ljudi, okoli 20 pa je ranjenih, so danes sporočili iz ukrajinskega predsedstva. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napade označil za teroristično dejanje, s katerim želi Rusija ustrahovati Ukrajince, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To ni občutljiva vsebina, to je resnično življenje"

"Herson. Zjutraj, v soboto, na predvečer božiča, v osrednjem delu mesta," je Zelenski zapisal na Telegramu in k objavi priložil slike napada. "Toda to ni občutljiva vsebina, to je resnično življenje Ukrajine in Ukrajincev," je dejal in dodal, da gre za teror oziroma "ubijanje zaradi ustrahovanja in užitka".

Hersen, napad | Avtor: Profimedia Profimedia

Namestnik vodje urada ukrajinskega predsednika Kirilo Timošenko je prav tako prek Telegrama sporočil, da je obstreljevanje terjalo "najmanj pet mrtvih in 20 ranjenih". "Rusi so se ponovno zatekli k terorju in obstreljevali središče mesta," je dejal.

Vladimir Putin Svet Putin povsem obrnil ploščo glede Ukrajine Valerij Gerasimov Vladimir Putin Sergej Šojgu Svet V Putinovih izjavah zaznali veliko grožnjo Evropi Fifa zaščitni znak logo V Ukrajini besni Šport Ukrajinski velikan z vso silo nad Fifo! Zahteva večmilijonsko odškodnino Doneck raketni napad Foto Svet Ruski šef izdan: raketa v hotel, šrapnel v hrbet!

Mesto Herson, ki je imelo pred vojno približno 300.000 prebivalcev, je bilo do nedavnega pod nadzorom ruskih sil, ki so ga zasedle kmalu po začetku invazije. Te so se nato novembra ob napredovanju ukrajinske vojske iz mesta umaknili prek reke Dneper, pred tem pa so po navedbah ukrajinske strani uničili tamkajšnjo kritično infrastrukturo.

Hersen, napad | Avtor: Profimedia Profimedia

Od umika je ruska vojska, ki še vedno nadzoruje levi breg Dnepra in večji del regije Herson, mesto večkrat obstreljevala.

Komentarjev 30
  • janči 21:01 25.december 2022.

    Takšna "občutljiva vsebina" se na žalost ne dogaja prvič in vsekakor ne samo v Ukrajini. In zakaj bi moralo biti zdaj to nekaj, v kar bi bilo potrebno povleči vse svet, samo zato, ker se dogaja v Ukrajini? Nič drugačni ...prikaži več in boljši niso od ljudi vsepovsod drugje po svetu, kjer se dogajajo podobne "občutljive vsebine", pa se temu ne posveča nobene pozornosti.

  • 4krogci 15:49 24.december 2022.

    Najbl bizarno pa ko zelenko navaja, da je upal na prekinitev ognja med prazniki….alo model pa ti ves, da mate bozic in te zadeve 14dni za nami??? Al ti v tej nasnifani glavi niti to ne klapa vec???!!??

  • Kmodri 15:28 24.december 2022.

    Podpiranje Putinove Rusije kot antipod EU in ZDA je nemoralno. Kajti strinjanje s Putinovimi zločini zoper človečnost je patološko. Obsojamotudi napake EU in zločine ZDA, vendar ne tako, da zato podpiramo ruski zločinski aparat.