Svet
2317 ogledov

Bo Putin voščil Bidnu? To so sporočili ...

Putin, Biden Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin želi do konca leta govoriti s kitajskim kolegom Xi Jinpingom, je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Pri tem je poudaril, da Putin ne išče stika z Zahodom, ter zanikal, da bi bil v prihodnjih dneh načrtovan telefonski pogovor s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

Putin svojemu ameriškemu kolegu Joeju Bidnu ne namerava zaželeti srečnega novega leta, ker trenutna raven odnosov med Moskvo in Washingtonom ne predvideva časa za čestitke, je dejal Peskov.

"Ne zdaj. Zdaj smo tako globoko v medsebojni sovražnosti, da verjetno ni čas za dobre želje," je Peskov dejal novinarjem v odgovoru na vprašanje ruske tiskovne agencije Tass.

Putin, Biden | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem pa tiskovni predstavnik Kremlja ni odgovoril na vprašanje, ali bo ruski voditelj zaželel srečno novo leto kateremu od voditeljem drugih držav, ki jih je Rusija označila za sovražne.

"Tega ne morem zagotovo reči," je dejal, poroča Tass. Peskov je pojasnil, da bodo v Kremlju kot običajno pripravili seznam tistih, ki jim bo Putin zaželel vse dobro.

Kitjaska vojne ni obsodila

Peskov je tudi zanikal, da bi bil v naslednjih dneh načrtovan telefonski pogovor s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom. Do konca leta pa želi govoriti s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom. "Dejansko se tak stik pripravlja," je po poročanju tiskovne agencije Interfax danes potrdil Peskov, ki pa ni želel razkriti, ali bo šlo za telefonski pogovor ali za osebno srečanje.

Vladimir Putin Vojna Svet Putin zatresel svet s svojo izjavo, dobil je brutalen odgovor Vladimir Putin Svet Putin povsem obrnil ploščo glede Ukrajine

Xi in Putin sta se nazadnje osebno srečala septembra ob robu vrha voditeljev Šanghajske organizacije za sodelovanje (SCO) v Uzbekistanu. Kitajski voditelj je prejšnji teden v Pekingu sprejel tudi Putinovega predhodnika Dmitrija Medvedjeva.

Kitajska se je uradno zavzela za diplomatsko rešitev vojne v Ukrajini, vendar je ni obsodila ali se pridružila sankcijam Zahoda proti Rusiji.

Komentarjev 4
  • Avatar pantani
    pantani 09:37 27.december 2022.

    A Biden ve,da bo novo leto?!!!

  • lojs 16:38 26.december 2022.

    takim bi putin čestital, ja vsekakor : https://www.youtube.com/watch?v=cMDXoA4YaO8

  • lojs 15:57 26.december 2022.

    ga.pelosi je woščila za praznike "Happy Shwanza", pa do sedaj še zasledil, kaj to pomeni