Svet
50291 ogledov

Putin zatresel svet s svojo izjavo, dobil je brutalen odgovor

Vladimir Putin Epa
Putin je spet izpostavil, da se je Moskva pripravljena pogajati o pogojih za končanje vojne v Ukrajini. Dobil je brutalen odgovor.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v današnjem pogovoru za rusko televizijo med drugim obtožil Zahod, da "poskuša razdreti Rusijo", poročajo tuje tiskovne agencije.

"Bistvo vsega je politika naših geopolitičnih nasprotnikov, ki si prizadevajo razdreti Rusijo, zgodovinsko Rusijo. Vedno delujejo po načelu 'deli in vladaj'. Naš cilj je nekaj drugega - združiti ruski narod," je dejal Putin v pogovoru za televizijo Rosija 1.

Ruski predsednik je tako znova uporabil koncept "zgodovinske Rusije", po katerem naj bi bili Ukrajinci in Rusi en narod, in s katerim spodkopava suverenost Kijeva in upravičuje rusko ofenzivo v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob tem je vendarle znova zatrdil, da se je Moskva "pripravljena pogajati z vsemi udeleženci v tem procesu za iskanje sprejemljive rešitve" za konec konflikta v Ukrajini. 

Takšen je odgovor 

Po Putinovem nagovoru je že prejel odgovor. Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihail Podoljak je izpostavil, da Rusija ne želi pogovorov, pač pa se skuša izogniti odgovornosti, je sporočil Ukrinform. 

"Putin se mora vrniti v realnost. Rusija je sama napadla Ukrajino in začela pobijati družavljane. Ni drugih držav, motivov, geopolitike". Rusija ne želi pogajanj, skuša se izogniti odgovornosti. To je jasno, prehajamo k razsodišču," je Podljak objavil na Twitterju. 

Hersen, napad Objavil slike žrtev Svet Nov napad v Ukrajini: "To ni občutljiva vsebina, to je resnično življenje" Valerij Gerasimov Vladimir Putin Sergej Šojgu Svet V Putinovih izjavah zaznali veliko grožnjo Evropi

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 47
  • Avatar MS
    MS 16:51 26.december 2022.

    1) Malo zgodovine v poduk rusofilskim trolom! Po prvi svetovni vojni je bilo etnično ozemlje Ukrajincev nasilno priključeno v Sovjetsko republiko. Pričelo se je obdobje NASILNE RUSIFIKACIJE Ukrajincev, ki je trajalo vse do Stalinove smrti.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:22 26.december 2022.

    http://www.1world1way.com/coach/terracts-major_alley-of-angels.html

  • Avatar Syn
    Syn 23:12 25.december 2022.

    Še en ukronaci ki misli da je boga za jajce zgrabil in pametuje o fantazijah, za katere on misli da so realnost. Patetik na kubik.