Na televiziji priznala prešuštvo

Foto: Žurnal24
Iranska nacionalna televizija je prikazala posnetek, na katerem Iranka, ki ji grozi smrt s kamenjanjem, prizna prešuštvo in vpletenost v umor svojega moža.
Oglej si celoten članek

Iranki Sakineh Mohammadie Ashtian, ki je že bila obsojena na smrt s kamenjanjem, grozi takojšnja usmrtitev, potem ko je iranska nacionalna televizija včeraj prikazala posnetek, na katerem mati dveh otrok prizna prešuštvo in vpletenost v umor svojega moža. Njen odvetnik trdi, da je bila pred snemanjem v zaporu v Tabizu mučena.

Maja 2006 so iranske sodne oblasti Sakineh obsodile na smrt s kamenjanjem, potem ko je po 99 udarcih z bičem klonila in v obupu izjavila, da je res prevarala svojega moža. Svoje priznanje je pozneje preklicala, a to sodnikov ni zmotilo pri obsodbi na smrt. Po mednarodnem pritisku so sicer usmrtitev s kamenjanjem odložili, še vedno pa ji grozi smrt z obešanjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.