Svet
15 ogledov

Na televiziji priznala prešuštvo

Žurnal24 main
Iranska nacionalna televizija je prikazala posnetek, na katerem Iranka, ki ji grozi smrt s kamenjanjem, prizna prešuštvo in vpletenost v umor svojega moža.

Iranki Sakineh Mohammadie Ashtian, ki je že bila obsojena na smrt s kamenjanjem, grozi takojšnja usmrtitev, potem ko je iranska nacionalna televizija včeraj prikazala posnetek, na katerem mati dveh otrok prizna prešuštvo in vpletenost v umor svojega moža. Njen odvetnik trdi, da je bila pred snemanjem v zaporu v Tabizu mučena.

Maja 2006 so iranske sodne oblasti Sakineh obsodile na smrt s kamenjanjem, potem ko je po 99 udarcih z bičem klonila in v obupu izjavila, da je res prevarala svojega moža. Svoje priznanje je pozneje preklicala, a to sodnikov ni zmotilo pri obsodbi na smrt. Po mednarodnem pritisku so sicer usmrtitev s kamenjanjem odložili, še vedno pa ji grozi smrt z obešanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.