Na tisoče grl proti Putinu

Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi Foto: Reuters Protest v Moskvi
"Rusija brez Putina" je bil glavni slogan protestnikov, ki so se zbrali na shodu v Moskvi.
Oglej si celoten članek


Protestirali so proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Kot običajno, se poročila o številu protestnikov močno razlikujejo. Po trditvah policije, se jih je zbralo 14.000, po navedbah opozicijskega voditelja Sergeja Udalcova pa 150.000 protestnikov. Udalcova so sicer v večernih urah aretirali zaradi kršenja javnega reda in miru.

Protestniki so pozivali k predčasnim volitvam in izražali podporo  članicam ruske punk skupine Pussy Riot, ki jih je sodišče avgusta spoznalo za krive z verskim sovraštvom vzpodbujenega huliganstva ter jih obsodilo na dve leti zapora s prisilnim delom.

Močno je bila poostrena varnost. Samo v središču prestolnice naj bi bilo 7000 policistov, z glavnih ulic, na katerih poteka shod, so umaknili vsa vozila. Protesti so danes potekali tudi v Sankt Peterburgu in še nekaterih drugih ruskih mestih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.