Na tisoče Srbov protestira, policija v pripravljenosti

Foto: Youtube
Foto: Youtube
V Srbiji nekaj tisoč državljanov, predvsem mladih, protestira in izkazuje nezadovoljstvo z rezultatom predsedniških volitev. Demonstranti so krenili na pot po ulicah Beograda, protesti potekajo tudi v drugih srbskih mestih.
Oglej si celoten članek

Nekaj po 18. uri se je več tisoč državljanov zbralo pred srbskim parlamentom; izražajo nezadovoljstvo nad rezultatom predsedniških volitev, v katerih je zmagal Aleksandar Vučić.

Zbrani Vučića pozivajo k odstopu, slišati je, da naj volitve ne bi bile legalne, da je rezultat poneverjen. Slišati je: "Ne damo Srbije!" in "Vučiću, pederu!" xxx

Demonstranti so krenili pred stavbo vlade, kjer so jih pričakale okrepljene policijske enote. Za zdaj poročil o izgredih v Beogradu ni, protesti sicer potekajo tudi v drugih srbskih mestih.

Protesti so se začeli ob 18. uri, okrog 22-te so se ljudje počasi začeli razhajati. Napovedano je, da se bodo znova zbrali jutri. Srbski mediji skopo poročajo o protestih; na javni televiziji jih ne omenjajo. V predsedniški kampanji je bilo s strani Vučićevih protikandiatov pogosto slišati, da je na vse večje medije postavil svoje ljudi.

Kot je danes dopoldne sporočila volilna komisija, je Vučić po 92 odstotkih preštetih glasovnic osvojil 55,1 odstotka glasov podpore. Za njim se je uvrstil nekdanji varuh človekovih pravic Saša Janković, ki je osvojil 16,3 odstotka glasov. Tretje mesto je z 9,4 odstotka osvojil Ljubiša Preletačević Beli, izmišljeni lik študenta Luke Maksimovića. Za njima sta se zvrstila še nekdanji srbski zunanji minister Vuk Jeremić s 5,6 odstotka in vodja Srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj s 4,5 odstotka podpore, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:03 5. April 2017.

    Nekje na 1000. strani Haške obtožnice je pisalo da je Milošević nedolžen in čedalje več informacij prihaja na dan, kjer …

  • 14:19 5. April 2017.

    miloševič vrati se što prije lako nam bez tebe nije i nek đođe nato in fukne radioaktivno granato tvoj bato

  • 18:43 4. April 2017.

    Ne vem kaj govoriš, jaz sem za Zmagota. Sicer pa v času JJ smo bili oproščeni davkov vsi tisti z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.