Svet
11 ogledov

Na tisoče Srbov protestira, policija v pripravljenosti

Protesti v Beogradu Youtube
V Srbiji nekaj tisoč državljanov, predvsem mladih, protestira in izkazuje nezadovoljstvo z rezultatom predsedniških volitev. Demonstranti so krenili na pot po ulicah Beograda, protesti potekajo tudi v drugih srbskih mestih.

Nekaj po 18. uri se je več tisoč državljanov zbralo pred srbskim parlamentom; izražajo nezadovoljstvo nad rezultatom predsedniških volitev, v katerih je zmagal Aleksandar Vučić.

Zbrani Vučića pozivajo k odstopu, slišati je, da naj volitve ne bi bile legalne, da je rezultat poneverjen. Slišati je: "Ne damo Srbije!" in "Vučiću, pederu!"

Demonstranti so krenili pred stavbo vlade, kjer so jih pričakale okrepljene policijske enote. Za zdaj poročil o izgredih v Beogradu ni, protesti sicer potekajo tudi v drugih srbskih mestih.

Protesti so se začeli ob 18. uri, okrog 22-te so se ljudje počasi začeli razhajati. Napovedano je, da se bodo znova zbrali jutri. Srbski mediji skopo poročajo o protestih; na javni televiziji jih ne omenjajo. V predsedniški kampanji je bilo s strani Vučićevih protikandiatov pogosto slišati, da je na vse večje medije postavil svoje ljudi.

Kot je danes dopoldne sporočila volilna komisija, je Vučić po 92 odstotkih preštetih glasovnic osvojil 55,1 odstotka glasov podpore. Za njim se je uvrstil nekdanji varuh človekovih pravic Saša Janković, ki je osvojil 16,3 odstotka glasov. Tretje mesto je z 9,4 odstotka osvojil Ljubiša Preletačević Beli, izmišljeni lik študenta Luke Maksimovića. Za njima sta se zvrstila še nekdanji srbski zunanji minister Vuk Jeremić s 5,6 odstotka in vodja Srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj s 4,5 odstotka podpore, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • MihaPu 16:03 05.april 2017.

    Nekje na 1000. strani Haške obtožnice je pisalo da je Milošević nedolžen in čedalje več informacij prihaja na dan, kjer se vidi da je hotel obdržati Jugoslavijo enotno in to ni bilo po godu točno tem globalistom in NATO biznis ...prikaži več profiterjem, ki so hoteli imeti bazo na Kosovu in v Albaniji proti Rusiji. Skratka tukaj je bilo samo vprašanje interesov takratnih debilov iz ZDA. Temu priča tudi to, da je Schroder, ki je priznal Slovenijo, prisostvoval in se opravičil za žrtve NATO agresije v Srbiji. Zato pa mamo teroriste šiptarje iz Kosova in vehabiste po EU, ravno zato ker smo bombardirali naše brate, ki so bili glavna linija odpora. Remove kebab!

  • Božidar Dinič 14:19 05.april 2017.

    miloševič vrati se što prije lako nam bez tebe nije i nek đođe nato in fukne radioaktivno granato tvoj bato

  • jozicamurn 18:43 04.april 2017.

    Ne vem kaj govoriš, jaz sem za Zmagota. Sicer pa v času JJ smo bili oproščeni davkov vsi tisti z s.p. in 20.000 eur dolgovanj (torej mali ljudje). JJ je nekaj naredil za male ljudi in nam dal vinjeto za ...prikaži več okoli 64 eur če se ne motim, potem pa so na oblast prišle lutkice pahorjeve torej sd in je vinjeta bila takoj 110 eur. Zmago bo pa poštimal te burke pa mumije in te kvazi migrante.