Na travmatologiji v operacijski dvorani našli podgano

Foto: 24sata
Foto: 24sata
V Travmatološki bolnišnici odkrili podgano, v operacijsko dvorano je najbrž prišla skozi klet iz kuhinje.
Oglej si celoten članek

Konec marca je dežurna anesteziologinja v operacijski dvorani Travmatološke bolnišnice v Zagrebu opazila veliko in dobro rejeno podgano. 

"Bili smo povsem zgroženi," je za 24sata povedal anesteziolog Vladimir Slaviček. V bolnišnico so takoj poklicali deratizatorje, ki so v kleti našli podganjo pot iz kuhinje do operacijske dvorane. Najprej so tam postavili desko, nato so luknjo zabetonirali in nastavili lepljive pasti, ki so tam še danes. 

Foto: 24sata Podgana v operacijski dvorani

Slaviček pravi, da so popolno deratizacijo izvedli šele teden dni po tem, ko so podgano zalotili v operacijski dvorani, deratizacijo pa so menda zadnjič izvedli pred leti. "Resno je ogrožena varnost tisočev pacientov, saj je mogoč prenos infekcij," je opozoril. 

V zagrebškem kliničnem centru, v sklopu katerega je travmatologija, so potrdili, da so v operacijski dvorani našli podgano, a trdijo, da se deratizacija izvaja dvakrat letno, zadnja pa naj bi bila septembra lani. Izredna deratizacija po dogodku je bila izvedena 6. aprila, teden dni kasneje pa je bila izveden še nadzor. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:56 10. Junij 2017.

    Za naše bolnišnice pa ni podatkov?Obiščite Šempetrsko bolnišnico in poglejte kako so čiste sobe.Če ne boste imeli ravno sreče, da …

  • 11:17 10. Junij 2017.

    Nič novega sem neposredni sosed kliničnega centra, v kanalizacijo tedensko zmečem kilogram strupa za podgane vsakič izvedejo piknik samo še …

  • 10:52 10. Junij 2017.

    Kaj pa na ministrstvu za zdravje ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.