Svet
88 ogledov

Na travmatologiji v operacijski dvorani našli podgano

Podgana v operacijski dvorani 24sata
V Travmatološki bolnišnici odkrili podgano, v operacijsko dvorano je najbrž prišla skozi klet iz kuhinje.

Konec marca je dežurna anesteziologinja v operacijski dvorani Travmatološke bolnišnice v Zagrebu opazila veliko in dobro rejeno podgano. 

"Bili smo povsem zgroženi," je za 24sata povedal anesteziolog Vladimir Slaviček. V bolnišnico so takoj poklicali deratizatorje, ki so v kleti našli podganjo pot iz kuhinje do operacijske dvorane. Najprej so tam postavili desko, nato so luknjo zabetonirali in nastavili lepljive pasti, ki so tam še danes. 

Podgana v operacijski dvorani | Avtor: 24sata 24sata

Slaviček pravi, da so popolno deratizacijo izvedli šele teden dni po tem, ko so podgano zalotili v operacijski dvorani, deratizacijo pa so menda zadnjič izvedli pred leti. "Resno je ogrožena varnost tisočev pacientov, saj je mogoč prenos infekcij," je opozoril. 

V zagrebškem kliničnem centru, v sklopu katerega je travmatologija, so potrdili, da so v operacijski dvorani našli podgano, a trdijo, da se deratizacija izvaja dvakrat letno, zadnja pa naj bi bila septembra lani. Izredna deratizacija po dogodku je bila izvedena 6. aprila, teden dni kasneje pa je bila izveden še nadzor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • smejka 12:56 10.junij 2017.

    Za naše bolnišnice pa ni podatkov?Obiščite Šempetrsko bolnišnico in poglejte kako so čiste sobe.Če ne boste imeli ravno sreče, da je bila pred vami čistilka, ki ve kaj je njeno delo, boste neljubo presenečeni.V celem tednu ni bil očiščen umivalnik,pobrisana ...prikaži več miza in omarice.Če stakneš kakšen 'priboljšek'(okužbo), se ni za čudit.

  • Avatar čavez
    čavez 11:17 10.junij 2017.

    Nič novega sem neposredni sosed kliničnega centra, v kanalizacijo tedensko zmečem kilogram strupa za podgane vsakič izvedejo piknik samo še muska jim manjka, ni čudno da jih imajo v operacijskih prostorih.

  • Avatar Leon
    Leon 10:52 10.junij 2017.

    Kaj pa na ministrstvu za zdravje ?